hits

Historisk lykke!

kommentarer

Det var litt av en Askepott-historie vi ble vitne til i helgen. Marianne Skarpnord, Norges nest beste kvinnelige spiller gjennom mange år tok en etterlengtet seier i Australia. Hun har stått i skyggen av golfdronningen Suzann Pettersen, men nå var det jenta fra Sarpsborg som stjal overskriftene. Skarpnord representerer den flotte banen Moss & Rygge Golfklubb, et sted hvor blant annet mye av golf-grunnlaget er lagt.

Følg min golfverden på Golfnews.noTwitter og Instagram 

Mariannes seier i Oates Victorian Open ble hennes syvende profesjonelle seier i karrieren og hennes første siden South African Womens Open i 2013 - det som den gang ble hennes tredje triumf på Ladies European Tour.


Oates Victorian Open inngår i den Australske LPGA-touren og har ingen ting med verken Ladies European Tour eller LPGA-touren å gjøre, men allikevel en perfekt start på sesongen ble det. Turneringen er viktig når det kommer til verdensrankingpoeng. Skarpnord ligger i skrivende stund på en 337.plass - en plassering som vil bli bedre når helgens prestasjon er oppdatert.

Etter noen måneder med skade og en sesong som ikke var av det oppløftende slaget var denne starten gledelig. Ikke bare for henne selv men også for det norske golfpublikum. Hun har kjempet hardt lenge. Vært en god del skadet og som nevnt havnet i skyggen av Tutta - urettmessig. Selv om hun ikke har de samme resultatene å vise til som Suzann Pettersen har Marianne Skarpnord allikevel vært den jenta med best karriere etter Pettersen. Viktig var det også å komme i gang ettersom jakten for en plass på det olympiske laget til Norge for alvor begynner dette året.

Som jeg har snakket om tidligere så blir kampen mellom våre golfjenter ekstrem hard i året som kommer og en skadefri Marianne er en spiller som lett kan spille seg inn på laget. Hun fortjener suksess og allerede som 17-åring tok 28-åringen kontakt med Norges mest profilerte trener, Darren Webster Clarke, for bistand. De har siden holdt sammen og er nå inne i sitt tolvte år sammen som trener og elev.

Marianne Skarpnord opplever ikke bare suksess på golfbanen om dagen. Aldersforskjellen til tross så har hun forlovet seg med den meget hyggelige og ikke minst rutinerte og meritterte golfspilleren fra Australia, Richard Green. Marianne ble fridd til på det mest romantiske vis; i verdens høyeste bygning, Burj Khalifa i Dubai.

Greeny som han kalles er også en av elevene til Darren Webster Clarke og for å gjøre helgen komplett for paret Skarpnord/Green så vant også han samme turnering for herrer. Oates Victorian Open ble Green sin syvende profesjonelle seier - akkurat det samme som Marianne.- Det er ingenting som gleder meg mer enn å se disse to lykkes, både i livet og på golfbanen. Jeg har vært med på utallige oppturer og nedturer med begge, så det er fantastisk når man får historier som denne. At et slikt superpar vinner dame- og herreklassen i samme turnering på så høyt nivå må jo være historisk, fortalte Clarke til Norsk Golf.

Hvor og når det kommende bryllupet skal stå er ikke kjent, men at det kommer til å være en god del golfere til stedet er nok ganske sikkert. En mer rendyrket golffamilie er det ikke lett å finne. Richard Green har for øvrig et forhold bak seg.

Personlig er det nok ingen andre rutinerte spillere jeg unner en seier mer enn Marianne. Det er deilig å ha henne tilbake i vinner-modus. Jeg gleder meg til årets sesong på Ladies European Tour - en sesong jeg tror Marianne kommer til å gjøre det meget godt.

Det fører mye godt med seg å være i harmoni på hjemmebane og det er nok ikke smart å at tro noe annet enn at Marianne er lykkelig om dagen. Gratulerer med dagen begge to. Dette året gleder vi oss til. 

 

/ Fredrik  

Følg min golfverden på Golfnews.noTwitter og Instagram