hits

Masters Week #LYKKE

kommentarer

Denne uken braker det løs. Årets første major for gutta og kanskje årets høydepunkt for en hel golfverden. US Masters er kjent som årets vakreste eventyr og det er ikke langt unna sannheten. Ikke bare er det en vakker og visuell turnering å se på, men vi har også gledet oss i mange måneder for å se verdens beste golfere kjempe om den grønne jakka på Augustas vakre og ondulerte fairways.

 Følg min golfverden på Golfnews.noTwitter og Instagram 

Men hva kan vi forvente oss? Turneringen har ikke til vane med å slite å få publisitet. Det har den heller definitivt ikke opplevd i år. Tiger Woods har som vanlig stjålet overskriftene verden over. Arrangørene må gni seg i hendene over all publisiteten de opplever. Ikke siden 11.februar i år har Tiger spilt en kompetitiv golfrunde og da han gikk ut med beskjeden om at han ønsket å spille Masters som sin første turnering etter skaden tok det helt av i sosiale medier. Den siste uken har vi nok en gang fått bekreftet hvor viktig Tiger Woods er for golfsporten.

Han kjenner banen meget godt, har vunnet turneringen fire ganger, men der stopper nok også fordelene hans denne uken. Det vi kommer til å få svar på allerede i første runde er om han er klar. Den siste tids nærspills-problemer kommer til å bli meget synlige dersom han ikke er 100%. Augusta har blant verdens vanskeligste greener og greenområder og et lite feilslag resulterer i en umenneskelig putt for par. Det er nettopp greenen som skiller klinten fra hveten i denne turneringen. Å havne på feil side av flagget kan fort bli skjebnesvangert. 

Har jeg troen på Tiger? Både ja og nei. Han sier selv at han har "jobbet ræva" av seg, forberedt seg godt og langt ned mer arbeid enn noen skulle tro. Det er i og for seg meget bra og ikke minst et "must" inn mot en turnering som dette. Det som taler imot han er lite spilletid det siste halvannet året og at han ikke har vunnet en major siden 2008.

Tiger har de siste årene slitt selv på baner han kunne ha spilt i blinde og på baner han har vunnet på flere ganger. Enten det har vært på grunn av skader eller dårlige slag og nærspill. Han er ranket som den 111.beste spilleren i verden i dag og det er ikke uten grunn. Det er et direkte resultat av det overnevnte. Når hadde verden like stor interesse av hva en spiller ranket så langt ned på listene inn mot en turnering? Aldri!

At han kommer til å levere bra golf til tider er udiskutabelt, men jeg tror ikke det holder hele veien.

Mangel på kompetitivgolf åpner ofte for blundere og slag som ikke ellers kommer, såkalte ?rustne slag?. Presset en slik turnering som dette fører med seg er noe helt annet enn på treningsrunder. Alt dette vet Tiger, men han kan heller ikke sitte på pressekonferanser å si at han ikke er klar. Å si noe annet vil ikke bare være dumt, men det vil også virke mot sin egen hensikt. Han er nødt til å si at han er klar. Både ovenfor seg selv og av respekt for de andre utøverne.

Woods har en filosofi og det er at han ikke stiller til turneringer dersom han ikke er klar; men akkurat Masters tror jeg han kommer til å spille til omtrent det året han legger inn årene for godt, uansett form. Den betyr rett og slett for mye for han og golfere generelt. Bare se på de gode gamle gutta og hvor lenge de holder på i US Masters.

Inngangen til denne turneringen har vært fantastisk. Det er ekstremt mange som har spilt bra i ukene og månedene før så den er etter mitt syn ganske åpen. Dog er det noen som har utmerket seg slik jeg ser det. Den ene er helt klart Jordan Spieth. Soleklart den beste amerikanske spilleren i verden og kanskje viktigere enda; han har en glohet putter.

Ingen annen spiller er engang i nærheten av hva Spieth klarer å få til på greenen. Har vi det i bakhodet sammen med at han spiller med en draw (som passer perfekt på banen) og at Augustas greener er blant de vanskeligste er det ikke vanskelig å sette han som favoritt. Det er heller ingen bakdel at han både har vunnet og levert resultater av meget høy kvalitet den siste tiden. Han er nok min største favoritt sammen med Rory McIlroy.

Vi kommer selvfølgelig ikke utenom verdensener McIlroy. Han også spiller med draw, noe som nærmest er påkrevd om du ønsker å vinne på Augusta. Om McIlroy skulle vinne hevner han ikke bare den gedigne nedturen for et par år siden, men han tar også karrierens Grand Slam. Han mangler kun en seier i US Masters for å sikre seg alle fire major-turneringer som spilles.

Litt ustabil har han vært i oppkjøringen, men han har lagt ned et godt stykke arbeid og med hans lengde, nærspill, selvtillit og psyke tror jeg han vil være høyt oppe søndag kveld.

 

Andre spennende "stalltips":

Henrik Stenson

Rickie Fowler

Bubba Watson

Patrick Reed

Jimmy Walker

Dustin Johnson


Denne uken er spesiell. Det er bare å lene seg tilbake å nyte de legendariske tv-bildene. At vi får dramatikk er garantert. At vi blir blendet av god golf er garantert. At vi får overraskelser er garantert. At dette er blir en av årets vakreste eventyr er definitivt garantert.

Nytelse på høyt nivå. God fornøyelse. Husk at turneringen vises på Viasat Sport og ikke Viasat Golf.

Mastershilsen fra Fredrik

 Følg min golfverden på Golfnews.noTwitter og Instagram